top of page
Over mij: Over mij

MAAK KENNIS MET MIJ

Ik heb Horse Conversations opgericht om paarden en hun eigenaren een nieuwe invalshoek te bieden. De tijden veranderen en ruiters zien in hun paarden eindelijk meer een vriend als een sporttoestel. Dat is geweldig en loont! Een sterke band en fijne communicatie levert uiteindelijk een betere prestatie en zeker meer waarde op voor zowel ruiter als ook paard.

Bij mij wordt alleen met geweldvrije en respectvolle methodes gewerkt, samengesteld uit mijn rijke ervaring van verschillende disciplines, visies en doelen. Horse Conversations staat voor de gesprekken met paarden die mogelijk worden door lichaamstaal en zelfreflectie. 

 

Ik geloof dat de paardenwereld zich daarheen ontwikkelt, zowel voor de recreatie ruiters en maneges als ook in de sport en professionals. Met mijn werk wil ik graag een steentje bijdragen en de levenskwaliteit van paarden en hun eigenaren verbeteren. 

Training en coaching hoort daarom voor mij bij elkaar. Het is voor beide continu leren en een heleboel bewustwording.

Ben jij er klaar voor?

Kom meer te weten over mijn unieke combinatie van training en coaching.

IMG_6407.jpg

CAROLINA

Gedreven door mijn passie heb ik sinds mijn vroege jeugd met paarden gewerkt en getraind.

Hierbij mocht ik veel verschillende aanpakken leren kennen en kon ik mijn eigen stijl vinden en creëren.

Sinds 2007 bestaat mijn grote passie en heb ik:

in Duitsland de kunst van Natural Horsemanship geleerd,

in Spanje achter de schermen van de paardenfokkerij gekeken,

in Italië zelf trektochten ter paard begeleid en rijles gegeven.

in Nederland  toegepaste psychologie gestudeerd,
de Reiki graad 2 met specialisatie voor dieren gehaald

en me verder ontwikkelt als Equine Bodyworker.

Sinds oktober 2021 ben ik opgeleid als systemisch paardencoach bij Wind.

Sinds Juni 2022 volg ik aan de ATN Akademie de opleiding tot Paarden Gedragsadviseur.

Mijn grootste leermeesters zijn altijd de paarden geweest. Zonder steun vanuit mijn achtergrond ben ik als kind al begonnen op maneges te werken om me het rijden te verdienen - ook in het buitenland onder verschillende culturen en visies . Thuis, als vaste bijrijdster had ik altijd die paarden die "niet makkelijk" waren. Jonge paarden, oude paarden, zieke paarden en ook hengsten. Vooral het opleiden van jonge paarden mocht ik vaak begeleiden en er ook zelf aan beginnen.

Daaruit ontstond mijn passie voor werken aan de hand en vanaf de grond. Hier ontmoet je een paard op ooghoogte en daardoor ook jezelf.

Over mij: Over
progressive equine professional black and white.png

WAAROM GEEN ORUN?

Over diplomas en visies

Allereerst zijn er maar weinig officiele KNHS diplomas die grondwerk en werken aan de hand bevatten.

En die die er zijn, zijn dus aangesloten aan de voorwaarden, visie en werkwijze van de KNHS. 

Dat is fijn en prima voor diegene die zo willen werken.

Mijn visie echter zit er ver van af. Ik werk voornamelijk vrij of met weinig hulpmiddelen. Ik werk het liefst bit- en boomloos, om maar het grootste verschil te noemen. Bij mij gaat het om verbinding, niet om prestatie. Daarom is een diploma van de KNHS voor mij niet mogelijk en ook niet nodig.

Vertrouwen naar de klanten schep ik met ervaring, expertise en juist de visie over een geweldvrij omgang met paarden en door hun behoeftes in de voorgrond te zetten. En paar weken een cursus volgen veranderd daar niks aan - behalve dat ik over mijn eigen morele grenzen zou moeten gaan.

Uiteraard blijf ik me altijd bijscholen en verder ontwikkelen, bespreek ik mijn werkwijze met andere professionals, blijf ik op de hoogde van paarden psychologie en fysiologie en kijk ik ook naar visies buiten de mijne om kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Of je dan als klant toch liever een ORUN diploma wilt zien mag je zelf altijd kiezen.

Image by Avi Theret
Over mij: Welkom
bottom of page